mammakläder...

2010-04-29 - 09:08:02 [ bebis... ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

vart finns de mammakläder i storlek XS?
jag börjar bli lite smått frustrerad över att inte kunna ha några kläder. Jag klagade i början, men shit pommes d blir bara värre.
Än så länge kan jag ha vanliga leggins men hur kommer d bli i sommar?? jag kommer bara kunna ha korta leggins då? Nu börjar jag få stora problem med överdelar. Sitter de inte för tajt så står tunikorna rakt ut... mammatröjorna är för stora för min lilla kropp, för att inte tala om mammabyxorna.. haha.. tydligen så ska man ha minst stlk 36 + 5kilo.
Men e d bara jag som har d här problemet?? och varför görs inte kläder i mindre stlk?
Jag hade så gärna velat bjuda ut älsklingen på restaurang när han fyller år. Men vadå, man kan junte gå ut i mjukisbrallor å T:s tröja?? 
d får väl bli att va hemma, som vanligt...

Innan hade jag fördomar om gravida mammor som jag tyckte såg chabbiga ut och risiga. SORRY.. men sant.
"hur kan hon gå runt i stora myskläder hela tiden?" " varför gör hon inget åt sitt utseende?" "hon som va så söt å brydde sig om sitt utseende förut""varför slutar man bry sig inte när man blir gravid?".

Jag har ändrat uppfattning och åsikt till fullo! jag beundrar dom som fortfarande klarar av att hitta snygga kläder och jag förstår verkligen dom som går runt i slappa kläder.
Uscha,jag mår nästan dåligt när jag tänker på d.. hur kan man va proppad med så mycke fördomar. för d e vi nog mer eller mindre allihop.. varför kan man inte bara bry sig om sig själv och sluta ha bekymmer om andra??försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

2010-04-28 - 11:13:39 [ Allmänt ] [ Kommentarer (1) ] [ Trackbacks () ]
Ja det ska inte va enkelt att vara arbetssökande och gravid.
jag har nog hamnat nånstans mellan alla försäkringar och bidrag och det ser ut som jag inte är behörig till nått. Hm.. att det ska va så krångligt.

i måndags skrev jag in mig på arbetsförmedlingen och ansökte om a-kassa. Eftersom tanken är att bebis ska kika ut i slutet på augusti är det inte många månader vi pratar om innan jag blir föräldraledig. Och det blir då svårt att hitta något jobb.
På arbetsförmedlingen har jag "bara" behörighet att söka jobb inom vården, och vården anses vara ett tungt och krävande jobb vilket gör att jag inte kan söka vilket vårdjobb som helst.
Detta kan göra att jag inte blir berättigad a-kassa. Man måste vara arbetsförd, vilket jag då inte blir.

Har du jobb redan inom vården har du möjlighet att få havandeskappspenning 60 dagar innan beräknad förlossning, just för att du inte ska behöva utföra det jobb din kropp inte klarar av sista tiden.
Jag är alltså inte berättigad havandeskapspenning för att jag inte har nått jobb.

jahopp. Hur blir nu då? jag har inget jobb så jag kan få HP och jag är inte kapabel till att ta vilket jobb som helst och kanske inte får nån a-kassa!!

jag ringde min BM och talade om situationen. Hon tyckte jag skulle uppsöka en läkare för att kanske få sjukskrivning pga mina sammandragningar och min värk i ryggen som gör att jag inte kan jobba med vad som.

jaja, tiden får utvisa hur framtiden kommer se ut!!... det är inte lätt när man inte kan planera sin framtid. Allt hänger på pengar hela tiden. uscha!!!

kameran är räddad!

2010-04-28 - 08:21:13 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
jag trodde jag skulle få köpa mig en ny kamera. laddarn har varit helt borta sen vi flyttade och visst är man beroende av en kamera?? nu när d händer så mycke =0)
men jag hittade den efterlängtade laddarn nere i källarn när vi "rensa" och fixade i ordning. så nu pluggar jag i den i väggen å hoppas kunna ta lite bilder framöver...


mvc-besök

2010-04-27 - 09:25:13 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
igår va jag hos barnmorskan på kontroll. Allt såg fint ut, hon klämde å kände. Å självklart fick vi lyssna på lilla hjärtat, hjärtslagen låg på 142slag/minut och lilltrollet "sparkade" mot barnmorskans händer när hon rörde vid magen, hihi...
Mina järnvärden va lite låga så jag har fått börja me tabletterna igen. Fick juh så fasligt ont i magen av dom så jag la av me dom ett tag, men jag ger dom ett försök till nu, annars blir d nån annan form av järn.
Jag hade ökat lite vikt, så nu stod vågen på 55,1kilo. det är en viktökning på dryga 4kilo sen jag skrev in mig i graviditetsvecka 11. så jag räknar att jag gått upp 5kilo sammanlagt sen jag blev gravid.
Undrar vart detta ska sluta, hihi..


tisdag 27 april

2010-04-27 - 08:18:21 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

jag har som vanligt gjort en helomvändning.
Nu har jag bestämt mig för att inte fortsätta läsa utan skriva in mig på arbetsförmedlingen och gå på a-kassa tills d e dax att bebis tittar ut.
Skolan gör mig nipprig, jag har svårt att koppla av å det finns i tankarna mest hela tiden. Känns inte jätte bra så jag väljer att lägga ner d nu så kan jag vila med gott samvete när kroppen säger ifrån.
Så nu har jag en del möten inplanerade på arbetsförmedlingen och jag ska väl börja söka "jobb".

i helgen gjorde vi som planerat, förrådet i källarn blev ordninggjort och bebisens rum är så gott som tömt. Äntligen! hjärtat plockade även upp spackelhinken, så han kanske sätter igång å spacklar här i dagarna *hoppas*. vi har lite beslutsångest över väggarna där inne. vi vet inte riktigt hur vi ska göra. så jag ska försöka ta mig ner till Jannes färg å kolla på allternativ.
Vi tar juh en risk om vi gör det rosa, d e juh inte hundra säkert att d kommer ut en liten tös och då har vi juh en del att göra om =0) vi pratar lite om en fondvägg så har man juh bara den att göra om om d skulle behövas senare, hihi. självklart e d juh älsklingen som har sista talan eftersom han gör arbetet, men han vill ha d lika rosa som jag...

Nu ska jag forstätta plugga. slutspurten e på gång och nästa vecka är det Klart!!!

haj haj


vecka 24

2010-04-27 - 08:05:06 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
nu traskar man in i graviditetsvecka 24
Ditt barn

Ett energiknippe. Hoppande och dykande, rullande och sparkande - barnet rör sig mycket". Precis när du har tänkt sova, sätter det igång med sin "gympa". Känns det som om barnet rör sig mer än någonsin? Det stämmer. Barnet är som mest aktivt mellan den 24:e och 28:e veckan. Efter det finns det inte tillräckligt med utrymme för alla akrobatiska övningar han eller hon nu är expert på.

Tunnhudad. Huden är fortfarande är tunn och genomskinlig är det fullt möjligt att se blodkärl, ben och organ under den. Huden kommer att tjockna månad efter månad, ända tills den är ogenomskinlig som din egen.

ögats utveckling. Trots att ditt barns ögon fortfarande är helt slutna är alla delar på plats, inklusive näthinnan, som utvecklas till fullo den kommande månaden. Iris, den färgade delen av ögat, har ännu inget pigment. Barnets ögonfärg utvecklas så sakteliga under de följande månaderna. Den slutliga nyansen fastställs däremot inte förrän barnet är fött.

Vikt och längd. Din lilla barn väger ca 600 gram den här veckan och har blivit 25-28 centimeter lång.renovering

2010-04-21 - 10:34:01 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
igår kväll "haffa" jag älsklingen när han låg i badet för att prata om vår "fina" lägenhet. måste passa på när har inte tar sig nånstans ;o)
vi har mycke kvar att göra här. Och jag vet inte om d e ett kvinnosyndrom, men jag vill att d ska hända lite snart,d har stått still ett tag nu och jag vill har mycke gjort innan bebis e här. Saker som tapetsering, målning och lyfta tunga saker kan jag junte göra på egen hand.
Vi kom till slut fram till att försöka få ordning på barnrummet snarast. Det finns mycke saker där inne som ska ner i källarn och där nere ser d ut som ett bombnedslag.. så i helgen blir d att plocka i ordning så vi får ett tomt rum. Hjärtat ska försöka måla spjälsängen och tapetsera nästa vecka... Äntligen!

Efter det kommer jag tillfråga Andreas (T:s kompis som inte har jobb för tillfället) om han vill följa me mig till ikea å bära allt tungt jag tänkt köpa hem =0) hihi, man får försöka ta vara på arbetskraften! Sen ska väl skruttungens rum va så gott som klart...

jag får återkomma om mina planer håller! =0)

vecka 23

2010-04-20 - 16:50:37 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Idag går jag in i vecka 23:

I magen:

Foster i vecka 23

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

Jag:

mår hyfsat. har ont i mina fogar bara å märker av sammandragningar om jag går mycke.
Har vissa sömnproblem nu när bebis rör sig så mycke och jag e ständigt kissnödig.
Annars inga större förändringar.


tisdag 20 april

2010-04-20 - 10:25:09 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
haha, d haglar ute!! shit va konstigt, eller egentligen inte, nu får man va beredd på d mesta... men lite oväntat va d faktiskt. solen sken så fint för ett par timmar sen..

jag har blivit förkyld eller nått, igår kväll låg jag å hade värk i lederna (brukar ha d när jag får influensa å feber) å jag trodde att d va dax för mig att bli sängliggandes veckan ut.
jag har juh trotts allt klara mig väldigt bra under graviditeten. man har juh sämre immunförsvar nu och tommie har juh vatt hemma med både maginfluensa å förkylningar vilket jag inte har fått nått av d.
idag vakna jag med ont i halsen, å visst känner man sig lite risig.. men ingen feber å ingen speciell värk i lederna.. hm...

lillskruttan lever verkligen om på kvällarna. både hjärtat å jag sitter å gapar när hon sätter igång. jag har aldrig sett nått liknande, magen e mer som en banan och d hoppar å skuttar. på dagarna kan jag känna att hon rör sig, men d e väldigt lugnt. kvällarna är intensiva och långa. jag har svårt att komma till ro å somna när hon rör sig så mycke.

idag har jag prov i skolan, så dax att fortsätta plugga!!

måndag 19 april

2010-04-19 - 10:45:33 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

dagen kommer bestå av vardagssysslor, massa ärenden, tvätt och plugg! låter skittråkigt jag vet...men jag vakna på rätt sida idag tror jag för d känns inte alls fel.

Mitt älskade hjärta ringde för en stund sen, han har vatt hos läkarn nu på morronen och gjort en massa tester för att han känt sig krasslig länge och nu har han svårt å andas på d (pollen?).. hur eller hur så trodde dom att han hade allergiastma!! shit pommes, stackarn. sjukrivningen erbjöds men han tacka nej... hm... han måste verkligen va skjuk! =0P
jag hoppas iaf att d löser sig å dom hittar vad som är fel. min tappra hjälte!!

nu ska jag fixa till mig lite å bege mig ut i fina vädret..

tjingeling!! =0)


söndag 18 april

2010-04-18 - 19:41:31 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
några sammandragningar hade jag nog inte i fredags. Barnmorskan trodde jag hade mer problem me tarmarna hehe... jag tror att d va en kombination av tarmproblem och foglossning. för jädrans va ont jag haft i helgen. Hela svanken och fram mot magen har de gjort ont och ner i ljumskarna. typiskt foglossning säger dom.
 Kanske inte läge att börja klaga redan, jag antar att d här e bara början.. jag biter ihop och försöker le ;o)

Idag har jag å hjärtat varit å köpt barnvagn... det fanns massor å välja på och jag tror att d här va den bästa butiken vi varit på hittills. Dom andra har inte haft nått direkt utbud och dom har vatt dyrare. Så tummen upp för "Nids 4 Kids". Vi valde en hederlig emmaljunga med fyra stadiga hjul och både sitt å liggdel. Det var en utgående färg så den kostade "bara" 4999:-  hihi, jag e supernöjd iaf och nu vill jag ut å använda den direkt... så käre gode gud, kan du inte göra så tiden går fortare?? =0)

det börjar störa mig rejält att jag inte kan ta några bilder och lägga ut. jag gör vad jag kan för att lösa detta snart!

Nu ska jag inta soffläge å hoppas att min andra hälft vill massera mig lite ;)

hej så länge

fredag 16 april

2010-04-16 - 08:37:47 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
inatt har jag inte mått någe vidare..
vakna av att d ila å gjorde ont på sidorna av magen... d gjorde inte jätte ont, men d va ingen behaglig känsla.. hm.. kan d ha vatt sammandragningar?
jag funderade på om jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, men valde att försöka vila istället.. väckte hjärtat, för detta va inget jag ville gå igenom själv... efter ett bra tag lättade d å jag somna om.
Nu väntar jag på samtal från barnmorskan, så ska jag ta upp d me henne. så man vet vad man ska göra om d händer igen... suck*. vill inte va me om att nån bebis vill komma ut redan.
onsdag 14 april

2010-04-14 - 09:17:22 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

och jag har roat mig me en tripp till åtvidaberg, där d blev mycke gos me lille william å mys me resten av familjen, saknar dom massor! uscha.. inge kul å bo så långt ifrån...
passade på att åka förbi mina föräldrar innan d blev dax att bege sig till västkusten igen. 
 
sen har jag varit i ullared å shoppat, där fans d grejer, ojoj... jag har handlat på mig bra me grejer, massa barnkläder, påslakan till lillskruttan å prylar där till. det kommer garanterat bli en resa ner igen snart, han inte me att gå igenom allt...

det stör mig att jag inte kan lägga upp lite bilder här på bloggen. det finns mycke man vill visa! suck* ja man får väl försöka leta fram laddarn till kameran snart, ny mobil blir d inte förrän i maj...

nu ska jag fortsätta plocka här hemma, kan inte förstå att vi kan skita ner så dant när d bara e vi två. men vi lyckas me d mesta

ha en fortsatt trevlig vårdag.


torsdag 8 april

2010-04-08 - 11:56:21 [ Allmänt ] [ Kommentarer (2) ] [ Trackbacks () ]
världen e bra jävla liten!
igår åkte jag å älsklingen till "nallen" (T:s kompis) för att låna ett skidställ. nallens tjej med kompisar va hemma så jag satte mig för att prata lite me dom.. d blev mycke prat om lilltrollet i magen och hjärtat häver då ur sig att blir d problem så flyttar vi till Gamleby.
en av tjejerna säger då, -men åh d ligger juh utanför Västervik... min pojkvän kommer från västervik.
jahaa.. å vem e d då?
-han heter michael Stenbeck.
-men shit pommes, han bodde jag juh ihop me här i majorna!! moahahaha
så nu har jag alltså träffat mickes flickvän! =0) utan att jag egentligen visste om d... lolit!

idag ska hjärtat åka till sälen.. d e första gången vi e borta från varann så länge sen vi blev tillsammans, känns självklart konstigt å jag kommer längta stjärten av mig, men d e väl som alla säger nyttigt å va ifrån varann lite.

själv tänkte jag plugga lite, och om jag har tid tänkte jag åka upp till åtvidaberg å hälsa på familjen penttinen över helgen, men d hänger på min självdiciplin.. böckerna ska iaf me, jag får försöka sätta mig ett par timmar där iaf.

ha d gott!

onsdag 7 april

2010-04-07 - 09:42:39 [ Allmänt ] [ Kommentarer (2) ] [ Trackbacks () ]
vakna av att vakmästarn körde runt me traktorn och nån sand-upp-plockare, visserligen va väl klockan närmare halv nio när den sattes igång, men d e lite störigt att vakna till sånt ljud.

påsken har varit härlig men intensiv, på fredan käka vi påskmat hemma hos mor å far ihop med brorsan å cristin, lördan bar d av hem till mormor där vi inte gjorde mycke annat än åt =0) söndan firade vi lilla pappa med farbror pelle och ingrid, måndan åkte vi hem igen! en mycket trevlig helg må jag säga!

idag ska vi till mödravården och lyssna på lilla hjärtat. som hon lever om är jag inte speciellt orolig att dom inte ska hitta nått hjärtljud, d blir nog snarare svårt att hålla henne still =0)
Satte mig ner igår och skrev ner en liten lista på saker vi behöver inhandla tills lillskruttan är här, ojoj, d finns en del =0) vi har planer på att åka till ullared å hoppas på att vi kan fynda en del där.. har hört att d finns en massa barnsaker, så jag hoppas d finns kvar när vi kommer!
självklart får man juh inhandla det viktigaste först.. när dom små precis är här krävs d egentligen inte så mycke, d e mer bekvämlighet och lyx. mycke kan man införskaffa senare!


skärtorsdag 1 april

2010-04-01 - 09:35:59 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

en liten uppdatering!

snuttan rör sig som bara den nu, framförallt på kvällarna. känns som man har en alien där inne, d e inte bara buffar utan man känner hela rörelser, läskigt samtidigt som d e helt fantastiskt!

nu börjar jag förstå den "bubbla" så många pratar om.. innan har vi inte vågat glädjas fullt ut pga vissa omständigheter, men efter vårt rutinultraljud för drygt en vecka sen har man hamnat i nån bebistrans och hur man än tänker och vad man än gör så hamnar man i bebistankar å planer för framtiden... jag går runt å kikar på massa söta klänningar, funderar ut vad man behöver första tiden, vilka möbler vi ska ha osv. d e helt fantastiskt!!

i morron bär d av till småland igen, där ska vi fira lite påsk, hälsa på mormor, fira pappa och njuta av ledighet.

vill även säga grattis till Anna och Linus som i tisdags fick lilla Tove. Äntligen är hon här!

GLAD PÅSK!!


RSS 2.0

Design by Linda