torsdag 25 mars

2010-03-25 - 08:09:36 [ Allmänt ] [ Kommentarer (1) ] [ Trackbacks () ]

å snart har den här veckan gått me.. känns faktiskt skönt att d bara flyger iväg!

i tisdags va vi på vårt efterlängtade ultraljud. barnmorskan gick igenom allt i hela vår lilla bebis och allt såg jätte fint ut, puuuh, en stor sten lättade!!
sen kom vi till den stora frågan... kan du se va d e för kön?? jag slutade nog andas för en stund, har juh hört en massa olika om mvc å sista budet va att dom inte talar om nått alls, men jag gav d ett försök.
ja men vi ska se om bebis e villig att visa sa hon... hehe!
barnmorskan kikade och försökte få till en bra bild, men vårt lilla troll valde att gömma sin ägodel med handen, haha.. nu tänkte jag att, ja ja.. nu har barnmorskan gett d ett försök iaf, vi kan ju inte göra så mycke åt att lillfisen inte vill blotta sig!
men hon gav sig inte... så efter ett tag, flyttade sig trollungen och handen försvann!!
- ja som ni kan se här så finns det fyra små vita sträck, vilket tyder på en liten flicka!
gaaaah, jag ville bara hoppa av glädje!!!
efter ett tag, valde bebis att sära på benen ordentligt och vår barnmorska sa att i d här läget hade vi sett om d "hängde" nått mellan benen och d gjorde d förstås inte.. så med största sannorlikhet så blir d en TÖS!!!

vi e förstås överlyckliga, men min sambo har lite ågren över hur han ska lyckas fostra henne och han bävar lite för när hon kommer upp i tonåren, hahaha... d här ska bli intressant!

resten av veckan ska jag försöka spendera i skolböckerna, jag vill plugga ifatt lite så vi kan åka till småland över påsk utan att jag behöver slå upp böckerna där.. vill bara slappa och njuta!!

nu blir d att betala räkningar och städa!
kramarfredag 19 augusti

2010-03-19 - 09:16:04 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
nu har jag gått in i vecka 19.
känns lite konstigt att jag faktiskt gått halva tiden snart...
har än så länge bara fått en liten kula... nu ser man inte längre bullfet ut utan lille bebismagen har kommit fram... jag e glad att jag inte fått så stor mage, d ger mig lite hopp om att jag kanske inte lägger på mig så många extrakilon... men man kan aldrig vara säker!

jag pluggade lite dåligt igår... så d ska jag ta igen nu.
sen tänkte jag ta mig till kungsmässan å handla lite behövliga kläder.. något man kan växa i och som e bekvämt.. får gärna se bra ut me! =0P
d fortsätter att sina kläder i garderoben, och d e sååå tråkigt att ha samma kläder på sig hela tiden!

ha d gott..

torsdag 18 mars

2010-03-18 - 08:11:07 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

å jag e fasen uppe me tuppen... känns väldigt skönt faktiskt, kan jag så ska jag nog försöka ta mig upp när hjärtat går till jobbet. han bökar runt så dant innan han har passerat dörrn ändå så jag e vaken =0)

och jag har äntligen fått tag på min kusin!! så jädra kul..
vi har aldrig haft kontakt eller vetat hur vi ser ut, men vetat om vår existens.. nu fick jag tag på henne på facebook, tjohoo!! tänk att man lyckades, hon har ett väldigt vanligt namn, men jag valde ut 1 person av dom alla att skriva till, å så va d hon! hahahaha kuligt! så nu har vi fått upp kontakten å jag hoppas vi kan ses så fort d blir tillfälle...

Jag har läst ut boken! d va inga svårigheter och den va juh så bra.. och nu när jag har fått upp läslusten tänkte jag börja läsa Lotta thells böcker... d e en självbiografisk svit om Eva som använder droger för att klara sitt jobb, hon träffar en polis å tvingas leva dubbelliv.. Det finns 5 delar i denna serie, jag har fått tag på två av dom... hittade inte dom andra tre i butik så jag letade upp lottas egna hemsida å mailade henne, hon berättade att hon säljer dom inte i butik längre men att d gick att beställa dom genom henne.. så nu har jag beställt dom andra tre å hoppas att dom kommer inom kort!

dagens schema består av städ, plugg, handling och umgås me stefan å annbritt! känns som en givande dag...
ha d gott allihop!


söndag 14mars

2010-03-14 - 09:59:45 [ Allmänt ] [ Kommentarer (1) ] [ Trackbacks () ]
sitter å dricker koffeinfritt kaffe... mumma!! ja jag tycker faktiskt inte d e så äckligt och kaffekärring som jag e känns d bra att avstå från "damp-kaffe". som gravid får man inte dricka för mycke koffein och man ökar risken  att få ett barn me adhd om man dricker för mycke. så varför utmana liksom? räcker me d hyperaktiva vi lyckas åstakomma bara av våra gener =0)

i fredags va vi på bio, kollade på Alice i underlandet 3D, den va väl sisodär.. inte riktigt min stil av film även att d va många fina effekter... ska man jämföra me Avatar 3D, som inte heller e riktigt min stil men som va asgrym, så ger jag inte mycke för alice...
hade hur eller hur väldigt trevligt i fredags, vi besökte Bergakungen (biosalong i göteborg) och åt go mat innan ihop me andreas å kaja!

igår (lördag) va jag ute hos johanna å anders,.. busa me leo å blev bjuden på massa go mat, jag kan inte komma ihåg när jag åt så mycke sist!! d bara skrek paltkoma efteråt...

idag e jag lite seg, eftersom lilla jag e van att gå å knoppa mellan 21-22 nu för tiden =0) ,hahaha pensionärsvarning på mig!!, och igår kom jag minsann inte i säng förrän tolv,.. d ni! så dagen kommer va rätt lugn, lägga mig i soffan en stund nu å läsa vidare i boken, den e såå grymt bra, tänkte att jag kommer kunna ha den ett tag å läsa i lite då då, den e ändå på dryga 500sidor... men eftersom d e ganska svårt att slita sig så e den snart utläst!! =0) jag kan verkligen rekomendera att läsa den, jag gillar när d händer lite hela tiden och boken ska va lättläst, inte massa svåra ord och meningar som man behöver lexikon för att förstå... d e en grym sommarbok att ha me sig på stranden, många stycken å d e lätt att ta en paus mitt i!

nu ska jag fylla på kaffekoppen igen!


torsdag 11mars

2010-03-11 - 10:02:32 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

garderoberna har kommit upp och vi har hunnit me en "resa" till småland.
hälsat på mina älskade föräldrar och lördan tillbringa jag i Åtvidaberg hos mina underbara vänner och va på dop! hehe, lille william va så söt. ett mycke lättsamt dop med roliga människor, precis som jag behagar! tycker d blir lite ansträngt när d blir för uppdukat och stelt.. men här va d andra bullar! d jobbigaste e att behöva lämna sällskapet, trivs mer än väl och träffar dom alldeles för sällan.. suck!

magen växer sakta men säkert.. tror jag! =0P jag ser magen varje dag så har lite svårt att se om d blir nån skillnad. men nu har jag svårt att dölja d, så d måste ha blivit en kagge! =0)
i morron rusar vi in i vecka 18, tiden går fortare nu, men långt ifrån tillräckligt... jag vill att d ska va färdigbakat NU!
om knappt två veckor är det dax för ultraljud, då ska alla inre organ va på plats, så vi kontrollerar att allt ser bra ut och att bebis mår bra, längtar massor efter att få se lilltrollet, va juh ett tag sen nu.
Vi har oxå bestämt oss för att tjata lite på vår läkare och hoppas att han/hon kan se va vår lille älskling har för kön, har hört från vissa att dom väljer att inte tala om d alls, medans en del säger att dom talar om d om dom kan se,inte alltid bebis e villig att blotta sig =0)

sitter nu med mina skolböcker framför mig, uscha.. ibland tar d emot ordentligt.
och jag va så smart och började läsa en sån kanonbra bok Dödergök av Katarina Wennstam, jag visste att d skulle bli svårt att slita sig å välja skolan istället, men kunde inte stå emot.. nu får man försöka plugga på å istället "belöna" sig med boken om man hinner klart =0) haha, sambon får gömma boken annars...

nehee, nu blir d skolböcker och mer kaffe!
take care..


torsdag 4mars

2010-03-04 - 14:02:03 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

vår klädgarderob e äntligen klar!!! d blev jätte bra och allt fick plats, nu börjar d verkligen arta sig i barnrummet me =0) d e bara en säck kvar me jackor som jag inte vet riktigt vart jag ska göra av.. och sen alla kartonger me filmer å böcker..
får pussa lite extra på min sambo så vi kan inhandla tvbänk och förvaring..

idag har jag vatt på ikea me min älskade svägerska å inhandlat garderober/förvaring.. äntligen!!
en hade jag tänkt ha i badrummet, så blir man av me alla flaskor av olika slag och toapappersbalar som står framme. göm undan skiten så blir d fint =0P
sen tänkte jag ha den andra bakom dörren i sovrummet. där syns den inte och så har vi förvaring till alla våra kontorsgrejer..
hade juh i tanken att ha lite kontor i tredje rummet innan jag blev gravid... gravid blev jag fortare än kvickt så nu får man hitta andra lösningar... men jag e lika glad för d!

jag tycker d e jätte kul att pyssla å gör fint hemma, men jag e så jävla idélös... eller oxå har jag massa idéer å får beslutsångest vilket av dom jag ska välja, så då blir d inget alls.. så jävla bra! hahaha...

nehee, nu ska d skruvas garderober

hörs senare!


onsdag 3mars

2010-03-03 - 11:04:29 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]

nuuu jädrar tänker jag inte bli störd medans jag skriver ner några rader..
har suttit flera dar nu å ska skriva här i bloggen, men så har d kommit nått imellan varje gång =0)

igår satt jag å väntade på att min läkare skulle ringa och ge mig svar på d trippeltest jag gjorde i början på förra veckan, för er som inte vet va d e så e d ett blodprov man tar i graviditetsvecka 15 för att se om d finns risk för kromosomavvikelser, det är helt frivilligt och vi valde att göra d för att d va gratis (kan inte göra för många tester) och för att vi haft/har en oro att nått ska gå fel. egentligen ökar risken för kromosomavvikelser när man passerat 30 år och man brukar du bli erbjuden dessa tester som finns.
efter att ha väntat hela dan (dom skulle ringa runt lunch) ringer äntligen telefonen.. men d en barnmorska som talar om att läkaren är sjuk och d e ingen annan som kan ge svar på proverna, så jag får vänta tills i morron (torsdag) å hoppas att dom ringer då! åååh frustrerande... nog för att jag inte tror att d e nått fel, men man e juh aldrig hundra.

Efter att ha kikat runt på blocket efter möbler till barnrummet, hittar jag helt plötsligt en jätte fin spjälsäng, jag slår till direkt, så nu har vi en säng ståendes i vardagsrummet, då den inte får plats nån annanstans =0)
känns juh jädrans bra när man kan fynda. sängen kosta 450kr och är i väldigt fint skick. d går att ha liggdelen i tre olika lägen och ena långsidan går att sänka om man skulle behöva, finns även gummifötter på så bebis kan hoppa runt å leva i sängen utan att d blir märken i golvet!när vi skulle hämta sängen frågade dom om vi behövde ha ett skötbord me.. hehe, å d gör vi juh! har inte riktigt bestämt vad för modell vi skulle ha, eftersom rummet inte e så stort behöver man komma på bra lösningar, vi fick kika på d skötbord dom hade och d skulle bli kanon i vårt lilla rum. d liknar en bokhylla med skötbord och byrå under. så då får man förvaring på samma ställe som skötbord, KANON!! så när dom vill sälja d, kommer vi slå till igen, fynda e verkligen skitkul!! =0)

har juh turen att leva ihop me en målare, så skulle vi vilja måla om d så fixar han d på ett nafs!

jag har inte tagit tag i projekt-barnrum än, men jag ska försöka lägga all min energi på d nästa vecka. vi har alldeles för mycke skit där inne och d hade vatt gott att kunna ställa in d saker vi köper undan för undan till bebis, d e juh fortfarande lååång tid kvar tills trollet e här och mycke kan hända!RSS 2.0

Design by Linda