Fredag

2014-01-17 - 08:43:26 [ Familjen ] [ Kommentarer (1) ] [ Trackbacks () ]
Det är dax för fredaas myyyys! 
Ja, för mannen och barnen ikväll och jag passar på att mysa under dan ;)

Ikväll ska jag gå bredvid på nytt jobb, ingen fast tjänst utan bara hoppa in som vikarie när det behövs. Så jobb för mig 16.00-00.00 ikväll alltså. 

Ser fram emot helgen då det är första helgen på lääänge som vi kan umgås hela familjen. Kvalitetstid på hög nivå, även om vi bara är hemma och gör ingenting. Nu har vi gosat ner oss i soffan, snön yr ute så vi väljer nog att stanna här hela dan ;) 

Ta hand om er! ❤

Dagarna som varit

2014-01-16 - 09:43:56 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
I söndags jobbade jag ju hela dan så då blev inte mycket annat gjort. 

Jag hade en del planer och en lååång "to do"-lista för veckan men har fått skjuta upp allt då älskade Maja började kräkas i tisdag 😳
Hon klagade över magsmärtor när hon kom hem från dagis och under ett par timmar blev dom bara värre och värre, så när hon började ligga i soffan och vrida sig av smärta och gråta hysteriskt så förbereda jag oss för att åka upp till närakuten (tänkte att det kunde va blindtarmen eller nått).
Mitt upp i allt hör jag ett illvrål från vardagsrummet så jag springer in och hittar Maja kaskadspy 😳😳 
Så det var bara att avbryta allt, ringa hem Tommie från jobbet och börja torka! Det är svårt att ta hand om Maja, sanera så mycket som finns och samtidigt ta hand om en livlig bebis som är högt och lågt och vill va med mitt i där allt händer. 

Magsmärtorna avtog men kom tillbaka varje gång det var dax för henne att kräkas igen. Dom kom snabbt och intensivt så hon vråla bara rätt ut och började gråta. ❤❤ har aldrig sett nått liknande. 
Detta höll på långt in på natten men nu mår hon bättre. Dålig aptit men får i sig lite avslagen cola och nyponsoppa och nån tugga på smörgåsarna. 

Vi andra har klarat oss än så länge och hoppas det så förblir. 
Tycker ändå att det är konstigt om ingen av oss andra blir sjuka och det är magsjuka lillstrumpan gått igenom. Hmm...

Dagarna i bilder:


Mollie vägrar gå ur vagnen och försöker spänna fast sig med selen igen.


ET phone home! 😄


Maja har gjort sig redo för shopping 


Syskongos! 


Barnen "är och handlar". Det är så kul att se när dom leker tillsammans. Eller tillsammans och tillsammans. Mollie blir jätte glad om hon får va med Maja och Maja är glad för att ha nån att leka med som hon kan styra lite över.


Mollie stackarn fick sitta i sin stol på morgonen framför tv:n tills jag städat överallt.


Mammas sjukling! ❤ 


Mollie pratar i telefon.


Mollie har sett på Maja när hon går med väskor och massa armband och halsband när hon leker så Lillfisen härmar efter och kan gå länge så här fram och tillbaka. Hon tar gärna en repa förbi spegeln mellan varven så hon kan se hur fin hon är. 😉😂


Gomorron världen

2014-01-12 - 08:32:46 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Idag ska jag spendera min tid på jobbet. Det är mitt 3dje pass sen jag gick hem på föräldraledighet. Skönt att komma hemifrån lite, men hade nog behövt att va hemma och ladda batterierna inför kommande veckan. Men vad göra?! 

Ska vi kunna ha mollie hemma till augusti måste jag göra allt för att dryga ut mina få föräldradagar jag har kvar. 

Ha en trevlig söndag ❤


Mollie går...

2014-01-11 - 20:27:35 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Har ju glömt att tala om att vår lillfia lärde sig gå ordentligt på julafton. 
Tidigare har hon tagit några steg bara och hellre krupit men nu springer hon runt och reser sig upp så fort hon ramlar. 

Det har varit svårt att få till ett bildbevis men lovar att jobba på det :)

Läkarbesök på BVC och vaccination

2014-01-11 - 10:34:40 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
I onsdags var vi på 1-års kontroll på BVC. 
Mollie vägde 8040g och var 72cm lång. 
Låter inte mycket men hon har faktiskt ökat så pass så hon ligger över den lägsta kurvan nu, hon som alltid legat under. Alltså har hon lagt på sig lite extra. 
Men hon har haft en bra period med maten tidigare men innan jul började hon matvägra igen! Nu äter hon knappt nån gröt, välling eller ersättning. Burkmaten går ibland och vanlig mat går en stund tills hon klöks :(

Mollie fick även vaccination så hon har haft lite feber och varit gnällig i slutet på veckan.


Telefontid med läkare

2014-01-11 - 10:25:08 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
I veckan hade jag en inbokad telefontid med ansvarig läkare från öron-näsa-hals. Han gjorde laryngoskopin tidigare och han ska genomföra operationen på struplocket. 
Jag hade förberett mig med massa frågor och funderingar till detta samtal och hoppades få svar på alla kontroller och framtida besök.

När väl telefonen ringde var det inte alls den läkare som jag skulle prata med utan hans kollega. Denna kollegan kunde inte svara på något och var så klart inte alls insatt i Mollies fall. 
Jag frågade varför inte den ansvarige läkaren själv ringde. Jag fick ett snäsigt svar att han inte var i tjänst. Men hur i hundan kan han ha jobb inbokat om han inte är i tjänst? Nu blir ju ytterligare en läkare inblandad helt i onödan och risken ökar för missförstånd och information faller mellan stolarna.

Jag frågade också av vilken anledning hon ringde och hon sa att detta samtal skulle gå ut på information om operationen av struplocket och att dom kommer påbörja vissa kontroller när hon ändå är sövd. 

Det som nu händer är att läkaren talar om att Mollie ska göra vissa kontroller och undersökningar som redan är gjort!!! 
När jag påtalar detta blev hon jäkligt nervös och insåg nog hur oproffsigt detta var. 
Hon började då läsa i journalerna, Nu! Hur kan man INTE ha läst dessa innan man ringer?! och säger "oj, men ååh vad allt ser bra ut. Hon klarade undersökningen galant och allt såg jätte fint ut hela vägen, vilken duktig tjej."
Vid det här laget tyckte jag bara hon var patetisk och detta gav ingenting. 

Jag frågade henne om varför inte vissa undersökningar gjorts och hon hade inget svar på det, så klart! Jag undrade om man kan få dessa när Mollie ändå är sövd och hon visste inte det heller. 
Jag frågade även när operationen är inplanerat, men det visste hon inte heller. 

Så jag avslutade samtalet med "då förväntar jag mig att du eller ansvarige läkaren tar reda på allt detta och ringer tillbaka och ger ett mer givande samtal!"
Jag fick till svar, "eeeh, aa precis, just det, så gör vi. Tack så mycket, hej då."

Vad är detta?
Det väcks så mycket onödiga känslor och tar tyvärr väldigt mycket energi. 
Att man själv ska ha stenkoll på allt och ägna så mycket tid åt att ringa runt, forska och bli "bitterf*tta" för att det ska gå rätt till. 
Det är ett heltids jobb!Åter till verkligheten

2014-01-09 - 07:44:18 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Det blev inte mycket till gamla rutiner när vi kom hem efter julhelgen, men jag gråter inte för det, tvärt om! 😃
Dan innan nyår kom våra fina vänner Viktoria och Fredrik med barn från Gävle. Och det blev åter igen fullt hus och inte en lugn stund. supermysigt! 
Vi firade nyår med massa go mat och samkväm.
Jag och Viktoria tog en dag i Ullared.

Dom stannade till lördan den 4jan och då var det dax för mina första arbetspass efter mammaledigheten. Ojojoj... Man kommer av sig fort! 😉 
Efter helgen och 22tim på jobbet var jag helt slut! 

Så dessa dagar denna veckan har bestått av att komma ifatt med tvätt, städ, dagis för Maja och läkarbesök för Mollie! RSS 2.0

Design by Linda