Mollie diagnons Reflux

2013-09-30 - 07:57:00 [ ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Mollie har fått en diagnos Reflux.
 
Reflux betyder återflöde och kommer av latinets re (åter) och fluxus (flytande). Det är en medicinsk term beträffande vätska med rörelse mot den normala riktningen.
 
Reflux innebär att man har problem med magsyra som läcker ut från magsäcken, oftast uppåt mot matstrupen och till och med upp i munnen. Det kan orsaka matstrupskatarr - inflammation (och sår) i matstrupen - om det är en allvarligare form. Magsyran kan även läcka ut neråt, till tarmarna, och kan då orsaka problem som diarréer och smärtor i bukens nedre delar. Att magsyran läcker ut från magsäcken är en följd av att magsäckens magmunnar av någon anledning inte sluter tätt.
 
Magsyraläckage, allmänt kallat reflux, ger symptom som sveda och smärtor från matstrupen, surhetskänsla i magen och munnen, och ibland i nedre delarna av buken (läckage neråt från magsäcken). Man kan även få ont i huvudet till följd av smärtorna från läckaget.
 
Detta är väldigt kortfattat och det finns alla möjliga symtom och besvär.

Mollie har magsyra som läcker upp emot matstrupen och orsakar bla kräkningar.
Vi märkte redan när hon var nyfödd att något inte stod rätt till. Hon hade kraftiga magsmärtor, kräktes, verkade ha ont i halsen och tappade bara mer och mer aptit.
Vi sökte åtskilliga gånger, men blev snabbt hemskickade med "diagnosen" kolik och att det snart skulle bli bra. Min magkänsla sa något annat..
Jag fortsatta att söka hos olika läkare och tillslut blev vi skickade till öron-näsa-hals till en specialist som snabbt kunde konstatera Reflux. Mollie var då 3-4mån.
 
Idag har Mollie fortfarande problem med mycket kräkningar, sura uppstötningar och ont i magen. Ibland även halsen om det varit en extra jobbig dag.
Hon äter en medicin som heter Nexium och detta ska neutralisera magsyran lite och ska minska kräkningarna. Vi har inte märkt någon förbättring på nått av detta, men barnkirurgen tycker ändå vi ska fortsätta tills gastroskopin är gjord och man kan se ifall nexiumet kanske ändå har en verkan på matstrupen, magmun och magsäck. Det vill säga, inga magkatarrer eller inflammationer någonstans.

 
                                                   
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Design by Linda