Kortisonbehandling och gangnam style

2013-11-30 - 23:03:29 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Igår pratade jag med vår "husläkare" från banmottagningen och mollie är nu insatt på Kortisonbehandling igen. Dels för att hennes förkylning inte ger med sig och dels för att minska risken för infektion och symtom vid operation. Även om det inte är så stort ingrepp kan  det bli illa om hon hostar och har slemmiga luftvägar så nu hoppas vi att allt detta är som bortblåst tills dess. 

Idag var vi och kikade på barnens kusins dansuppvisning. Och dom var helt fantastiska allihop! ❤ 

I väntan på...
Alla avslutade med den berömda gangnamstyle! 
Försäkringskassan...

2013-11-28 - 17:03:33 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
... är ett stort skämt! 
Tycker det är så fasligt krångligt och när man äntligen tror man har koll har man med största sannolikhet ingen koll alls! 

Jag gick in på Mina sidor på deras hemsida och skulle göra en ny ansökan om föräldrapenning för ett par veckor sedan. På min sida stod det att jag hade 103dagar kvar, men när jag ansökte gick det inte att genomföra. 
Jag fick ringa till dom istället och som vanligt är det över 300 före i kön. 
Väl framme fick jag förklarat att jag inte alls hade så många dagar kvar. Försäkringskassans system tar alltså inte bort dom dagar som redan är beviljade men inte har passerat, trotts att dom inte går att använda. Why? 
Så hon jag pratade med hjälpte mig med en uträkning för hur många dar jag hade kvar... "-du har 80dagar kvar att ansöka om (på sjukpenningnivå)". 
Oki, tack och bock!! 

Jag gick in och ansökte om 80 dagar på hemsidan och det gick att genomföra, skönt!!! Nu skulle jag och Tommie bara skriva under ett papper om dom sista dagarna (80st) som han kan ge till mig..

Idag fick jag ett papper på posten ifrån försäkringskassan och där stod det att jag inte alls hade 80dagar kvar att ansöka om så det gick inte att bevilja föräldraledighet.. Gaaaa, jag blir galen! 

Jag fick alltså ringa tillbaka till dom idag igen. Men den här gången behövde jag inte göra om allt utan dom avslår bara dom dagar som inte finns... 
Jag frågade även om hon kunde se ifall vår ansökan om överföringen av dagar till mig från Tommie har kommit in. Och visst hade dom det, 
MEN det är lägstanivådagar!!!! vilket innebär 180kr om dan och ger mig en inkomst på omkring 3500kr. 
Det där hade jag helt missat och inget jag har fått förklarat för mig trotts att jag frågat flera ggr... 

Jag fattar inte att det kan motarbetas så mycket fast försäkringskassan påstår att dom vill att man ska kunna va hemma längre med barnen. 

Jag vet inte hur vi ska göra nu, mollie är för liten för förskolan och med hennes "problematik" tror jag inte ens det är möjligt att det är genomförbart... 

Har en del att fundera på! ❤

Lussekatter ala majsan

2013-11-28 - 16:32:42 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Idag var tanken att jag skulle städa som en tok för att sen julpynta lite till 1.a advent. Men det har inte blivit nått städ alls än och känner jag mig själv lär jag inte ta tag i det senare heller... Suck!! 
Ska iaf ta mig ner till förrådet och hämta julkartongen, alltid en början ;) 

Visst hade det vatt mysig med en tänd stake till detta mörker på morgonen?  Jag och barnen har bakat lussekissar iaf och dom blev kanongoda! 
Jag är ingen höjdare på verken bak eller mat och tycker inte det är speciellt kul. Men det är skönt när det är färdigt ;) haha och har vi tur går det att äta också!

Mammas lilla mästerkock ;) hon älskar att få va med i köket. Hoppas hon inte ärver mitt intresse för köksbestyr...

Den här lille tröttmössan tycker det är mindre roligt ;) men med lite tilltugg kunde hon också tänka sig att va med en stund 

Magsjuka på dagis

2013-11-26 - 16:22:46 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
I morse studsade vi iväg till dagis igen, Maja var superlycklig att få va tillbaka efter ledigheten och babblade på alla kompisar och vad dom skulle hitta på. 
Men när vi var framme och kom in i hallen såg vi på anslagstavlan MAGSJUKA PÅ AVDELNINGEN.. Nej fy fasen för den skiten!!! :( 
Jag valde att ta med Maja hem igen... Kände mig som jordens elakaste mamma och Maja kunde inte alls begripa varför hon inte fick gå in till kompisarna. 
Jag vill verkligen inte ha hem det och varför utmana ödet medvetet när det går att undvika?! 

Maja fick "skriva" önskelista till tomten när vi kom hem och hon glömde av dagis för en stund. Vi gick oxå iväg och handlade så vi kan roa oss med lite lussebak i veckan. 

Önskelistan på G! 


Mollie sov ute på balkongen, Jäklarns så kallt det va idag, men hon sov gott. 
 hoppas snön snart kommer så det blir jul på riktigt 😉 
Veckan som varit

2013-11-24 - 14:45:16 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Ber om ursäkt för dålig uppdatering under veckan.. 
Barnen och jag kom hem i fredags efter flera fullspäckade dagar i Gamleby. 
Vi har umgåtts med släkt och vänner i godan ro och myst i mängder ❤ 
Maja saknar redan mormor och morfar säger hon och hon frågar flera ggr om dan när vi ska åka tillbaka. 

Maja sitter och pratar med morbror och jenifer


Mollie hos morfar! Hon som annars är väldigt mammig ville inte alls va hos mig när morfar var inom räckhåll 😉


Och maja passade på att få morfargos mellan varven. Inte lätt när man har en liten envis konkurrent 😉


Tjejerna bada..
På vägen hem möttes vi av en del snö... Helt galet egentligen hur mycket det kan göra på så litet avstånd, snacka om lokalt väderonslag.. I gamleby hade vi inte fått nån snö alls, men så fort vi åkte in i landet låg det snö överallt. Maja började prata om att hon ville åka pulka när hon kom hem och hur jag än försökte förklara att det inte fanns nån snö hemma, förstod hon inte alls vad jag prata om och pulkan skulle fram, pronto!!! 

Hon kunde med stor besvikelse konstatera själv när vi parkerat bilen hemma att det inte fanns en tillstymmelse till snö hemma... 
Nu väntar vi spänt på massvis med snö så vi kan ut och leka med pulkor och snow racer ❤ 

Förkylningen fortsätter, vet inte om det är samma som barnen haft eller om det är nån ny slänga... Jag och Tommie är iaf apförkylda och mollie har blivit sämre igen. Paracetamol knapras som lördagsgodis och jag lär drömma mardrömmar om grönt snor...  


Tjejligan i Småland och bildstorm

2013-11-19 - 07:57:17 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Vi är i Småland hos mina föräldrar. 
Jag packade in tjejerna i bilen igår och roadtrippade här åt. Det gick jätte bra, tjejerna sköte sig kanon. Kan annars bli mycket gnäll och missnöje, och man får frågan innan man ens lämnat stan om man är framme 😄. 

Planerar att stanna här till fredag! 
Barnen för chansen att köra slut på sina morföräldrar och jag hinner träffa några av mina "gamle goe kamrater" 😉

Låg här om kvällen och tittade igenom gamla bilder, shit vad stora barnen blivit under det här året, Hahaha (daaa, vad hade jag trott?!) 

Delat med mig av några av dom iaf 😉

Ta hand om er! ❤


Oväntat samtal

2013-11-15 - 12:20:58 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Idag ringde öron-näsa-hals-läkaren som gjorde undersökningen på mollie när hon var sövd. 

Han berättade att han har kollat igenom det matterial dom fick genom undersökningen och har nu beslutat att en operation på struplocket blir av. 

Vi kan vänta oss en kallelse inom snar framtid och operationen planeras att genomföras om ca 1månad.. Ojoj, snabba ryck! 

Hoppas inte det blir allt för nära inpå jul. Självklart är operationen viktigare än något annat, men det hade varit fantastiskt om vi kunde få fira jul med släkt och vänner också, vi har inte träffat vissa av släkten på två år... ❤ 

Vi får vänta och se vad kallelsen säger... 

Torsdag..

2013-11-14 - 13:29:59 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Mammas egna lilla städerska..Ögoninflammationen va nog inte så farlig, idag har det varit helt normalt.. Skönt! Kolla kolla...

2013-11-13 - 12:59:42 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Mollie har hittat en helt ny värld..

Onsdag 13/11

2013-11-13 - 10:05:23 [ Maja ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Maja skulle fotograferas på dagis idag och hon var alldeles nipprig i morse.. Det skulle fixas och leka prinsessa och betjänt (gissa vem som var vem? 😄)

Mollie är fortfarande förkyld och har också fått ögoninflammation.Men det känns ändå som att största problemet är sömnbrist. Hon sover jätte oroligt och slem och snor täpper igen allt som går så hon inte kan andas. 
Det leder så klart till förtvivlat gråt och utmattning, så hoppas det vänder snart så hon får sova lilla hjärtat! 

Hade för övrigt tänkt ta med barnen till Småland och mormor och morfar i morgon. Men det är så klart viktigare att barnen blir friska så vi skjuter på det lite. Sen kväll, tidig morgon.

2013-11-10 - 06:12:20 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Kvällen började bra, båda barnen sov vid kl20 och jag kröp upp i soffan med en kopp kaffe och "så mycket bättre" på tv. 

Jag han knappt smaka på kaffet när mollie börjar skrika alldeles förtvivlat... Hon hade svårt att andas och snoret rann. Upp och fixa med nässug och mediciner... Sen fick hon sitta och sova på mig ett tag ❤ 
Hon somnade gott igen och jag la ner henne. Lilla hjärtat..

Detta skulle visa sig bli mitt kvällsnöje om och om igen. Efter 4:e ggn kunde mollie inte somna om så vi låg och mös i sängen och titta på film...

Klockan 23.30 gjorde vi ett nytt försök, hon fick en flaska ersättning och sen somnade hon äntligen igen... 
Det var lite oroligt först så vi somnade inte ordentligt förrän efter kl01. 

Trodde detta skulle innebära lite senare morgon men 05:20 stod hon glatt och studsade i sängen 😃 

Godmorgen världen! ❤

Husgris

2013-11-09 - 16:14:28 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Mollie har en förmåga att vilja stoppa allt smått i munnen. Hennes fyndrikaste plats är så klart under köksbordet. Jag förstår inte, hur mycket jag än dammsuger så nog hittar hon nån gammal brötbit eller pytt i panna.

Mollie har tyvärr börjat låta allt mer tätare och slemmig i luftvägarna. Så nu har förkylningen nått henne med, stackars lillstrumpa! ❤ Lördag...

2013-11-09 - 09:38:22 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Jag älskar verkligen helger. Jag får ett helt annat lunk i kroppen och jag slappnar av. Det blir inte så mycket gjort 😉 men vad gör väl det?! 

 Apropå helger. Såg precis att jul och nyår infaller mitt i veckan. Det måste innebära långledigt för dom flesta 😃 skönt!!! 

Här hemma vet jag inte än om familjen får långledigt ihop. Jag vet att Tommie brukar ha svårt att ta ledigt vid klämdagar och när storhelgerna är mitt i veckan brukar det innebära jobb på helgen istället för honom. ❤ Men jag hoppas ändå att det går att lösa några extradagar! 

Maja är fortfarande förkyld, men torrhostan har gått över till slemhosta, det brukar göra det så antar att det snart är över för henne.
Mollie har klarat sig än så länge, hörde framåt morronkvisten när hon sov att luftvägarna lät trängre, men nu hörs ingenting! 🌺 

Ha en fin och härlig helg allihop! 

Förkylning #2

2013-11-07 - 08:10:02 [ Maja ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Maja har blivit förkyld igen. Hon har hostat massvis inatt och är bomtät i näsan. 
Hon låter som när en karl är förkyld.. Så fort jag ber henne om nått så säger hon.. "Åååh nej, va jag är sjuk, känn på min panna". Hahaha ❤

Så idag får hon va hemma från dagis och jag ska checka av allt i "sjukvårdsväskan" och förbereda mig på mollies tur... 

Kramar ❤

Provsvar från gastroskopin

2013-11-06 - 15:56:37 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
När mollie genomgick gastroskopin tog läkaren biopsier. Dom har vi inte fått svar på än.
Men samma dag fick vi veta hur det såg ut i vårt lilla hjärtas kropp. 
Öron-näsa-halsläkaren såg att laryngomalacin var oförändrad, det var trångt, lite rött och svullet. Men eftersom det inte var planerat nått ingrepp gjordes inget åt det!? 
Jag kan tycka det var lite märkligt, då det handlar om ett litet klipp och varför inte "passa på" när hon ändå var nedsövd och dom var i halsen och dona. 
När jag sedan fick prata med läkaren (ska tillägga att det inte var samma läkare som vi vanligtvis har på öron som gjorde laryngoskopin) så tyckte han att dom besvär mollie har kan vara en anledning att ändå göra ett ingrepp, men att man måste överväga för och nackdelar med en ny sövning... Jag fattat ingenting?? 

När vi pratade med barnkirurgen som gjorde gastroskopin, sa han att mollie är röd och irriterad i magsäcken och tolvfingertarmen. Hon hade även en förslappad magmun. 
Hon får fortsätta äta nexium för magsyran och så ska vi göra en ny gastroskopi om ett halvår. 

Jag föreslog att öronläkaren skulle komma fram till ett beslut innan nästa sövning och i så fall vara med då och göra "klippet". 

Jag frågade efter svaret på andningsmätningen men ingen visste nånting. 
Så idag har jag ringt efter en telefontid med vår öron-näsa-halsläkare vi haft tidigare och hoppas på mer svar. 

Jag fick även veta att det filmades under hela undersökningen så jag ska försöka få ta del av detta! Hon är ju bara för goooo...

2013-11-06 - 11:41:10 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Jag säger: är mollie söt? 

Då gör hon så här ❤Sovställning

2013-11-06 - 09:29:17 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Under hela det här året har mollie sovit som bäst ute i vagnen.. Har det varit en jobbig dag för henne, svårt att komma till ro och sätter mycket i halsen (vilket hon gör när hon sover) har vi lagt henne i vagnen och kört ut henne på balkongen så sover hon som en prinsessa ❤

Antar att det har att göra med luften och att hon inte ligger plant. Hon kan heller inte röra sig på samma sätt i vagnen så hon ligger i bra ställning hela tiden! 

Godmorgon världen

2013-11-06 - 07:52:53 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Lite morronmoves..

Tänk om man hade hälften av deras energi 😉

Dagens

2013-11-05 - 11:57:16 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Morgonens kylskåpsråtta 


Förmiddagen har jag spenderat i telefon. 
Tycker det är så fasligt tråkigt att ringa "viktiga" samtal och tyvärr har jag en förmåga att samla på mig sånna enda in i det sista. idag var det dax att ta tag i dom! 

Maja är på dagis och mollie har precis vaknat efter sin middagslur... 

Nappen är ett minne blått

2013-11-03 - 22:10:58 [ Maja ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Tänk att det var så enkelt?! 
Det har gått 2 veckor sen Maja sluta med napparna och nu nämner hon dom inte ens. Hon visar inte en tendens till att vilja ha tillbaka dom och faktiskt har vi fått mindre pip och gnäll.

I tisdags var vi in på toys r us och jag sa till Maja att hon fick välja precis vad hon ville där inne.
Hon valde 3par prinsessörhängen för 25kr!!! 😃 

Självklart ska alla användas samtidigt ❤ 


Vi är så klart supernöjda!


Allt gick bra..

2013-11-02 - 06:38:36 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
..så klart! Det enda var att hon dippa något i syresättningen några ggr. Och hon fick extra dropp efteråt för att hon inte hade kissat på hela dan. Så efter hon ätit och kissat fick vi åka hem!! ❤

RSS 2.0

Design by Linda