Mollies tur...

2013-09-30 - 20:45:42 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
... Med förkylning! Typiskt, även om det bara var en tidsfråga egentligen så hoppades man att hon skulle få slippa. 

Hon har haft det kämpigt idag med andningen och slembildning. extra mycket kräkningar och svårt att äta. 
Nu har hon fått en dos ventoline och nattamat så hoppas hon får sova gott! ❤

Matträning ger resultat..

2013-09-30 - 08:25:46 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Vi kämpar hela tiden med att få mollie att äta vanlig mat, gröt och välling... 
Från början var första målet att få henne att få i sig en sked av något utan kväljning.
Idag har vi äntligen lyckats få i henne en HEL portion med gröt till frukost!!! Wiiie jag är så glad!! 

Nu håller vi alla tummar som går för att det ska hålla i sig utan bakslag och så sätter vi igång om ett tag med nytt delmål 😃❤

Mollie diagnons Reflux

2013-09-30 - 07:57:00 [ ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Mollie har fått en diagnos Reflux.
 
Reflux betyder återflöde och kommer av latinets re (åter) och fluxus (flytande). Det är en medicinsk term beträffande vätska med rörelse mot den normala riktningen.
 
Reflux innebär att man har problem med magsyra som läcker ut från magsäcken, oftast uppåt mot matstrupen och till och med upp i munnen. Det kan orsaka matstrupskatarr - inflammation (och sår) i matstrupen - om det är en allvarligare form. Magsyran kan även läcka ut neråt, till tarmarna, och kan då orsaka problem som diarréer och smärtor i bukens nedre delar. Att magsyran läcker ut från magsäcken är en följd av att magsäckens magmunnar av någon anledning inte sluter tätt.
 
Magsyraläckage, allmänt kallat reflux, ger symptom som sveda och smärtor från matstrupen, surhetskänsla i magen och munnen, och ibland i nedre delarna av buken (läckage neråt från magsäcken). Man kan även få ont i huvudet till följd av smärtorna från läckaget.
 
Detta är väldigt kortfattat och det finns alla möjliga symtom och besvär.

Mollie har magsyra som läcker upp emot matstrupen och orsakar bla kräkningar.
Vi märkte redan när hon var nyfödd att något inte stod rätt till. Hon hade kraftiga magsmärtor, kräktes, verkade ha ont i halsen och tappade bara mer och mer aptit.
Vi sökte åtskilliga gånger, men blev snabbt hemskickade med "diagnosen" kolik och att det snart skulle bli bra. Min magkänsla sa något annat..
Jag fortsatta att söka hos olika läkare och tillslut blev vi skickade till öron-näsa-hals till en specialist som snabbt kunde konstatera Reflux. Mollie var då 3-4mån.
 
Idag har Mollie fortfarande problem med mycket kräkningar, sura uppstötningar och ont i magen. Ibland även halsen om det varit en extra jobbig dag.
Hon äter en medicin som heter Nexium och detta ska neutralisera magsyran lite och ska minska kräkningarna. Vi har inte märkt någon förbättring på nått av detta, men barnkirurgen tycker ändå vi ska fortsätta tills gastroskopin är gjord och man kan se ifall nexiumet kanske ändå har en verkan på matstrupen, magmun och magsäck. Det vill säga, inga magkatarrer eller inflammationer någonstans.

 
                                                   
 
 
 
 

Tankarna far iväg...

2013-09-29 - 23:45:42 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
När natten sakteliga smyger sig på, endast snarkningarna av lillfia hörs och jag kan inte sova. Tankarna snurrar och jag känner dom allra flesta känslor man kan känna på en gång... Går det att sätta ord på? 

Om en månad (om allt går som det ska) ska mollie göra en gastroskopi. Då ska det göras en ordentlig kontroll på matstrupen och magsäcken. Vi får förhoppningsvis mer och bättre svar på Refluxen och Laryngomalcin och får en grundlig utvärding på ifall några åtgärder bör vidtas... Och ifall det är något annat som spökar. 

Jag är rädd, nervös, ledsen, arg, glad, fylld av kärlek till min familj, orolig.

Gör vi rätt? Har Jag gjort rätt som tjatat mig till detta? Vad utsätter jag min dotter för? 

Givetvis vet jag att allt är av välmening och villkorslös kärlek, men tvivlar ibland på om det är rätt? 


Vart tog träningen vägen?

2013-09-29 - 18:02:17 [ Träning ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Som vanligt när jag sätter igång att träna så åker jag på bakslag. Jag hoppar på tåget i hopp om att kunna träna och få den kropp jag än så länge bara kan önska mig men får snart hoppa av tack vare olika saker. 
Den här ggn åkte jag på benhinneinflammation och blev ordinerad vila!!! Suck..
 Blir så trött på mig själv. Och inte nog med att jag måste avstå träningen, jag slarvar med maten och mölar i mig massa skit!!! Varför?? 😞 varför kan jag inte bara ställa mig på perrongen och invänta nästa tåg, måste jag gå hela vägen hem oxå? 
Jaja...
Nu har jag iaf bestämt mig för att sätta igång igen... Bra mat, skonsam träning och måååånga men långsamma promenader är det som gäller från och med i morgon...

NU VILL JAG HA RESULTAT! ❤Godmorgon världen!

2013-09-28 - 06:55:21 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Lite morronhäng i sängen... sån här stunder njuter jag 100%. Det händer inte så ofta och barnen har svårt att ligga still nått längre... 

Spegel spegel...

2013-09-27 - 10:31:41 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
... på väggen där! 

Mollie har kommit på att om man reser sig mot väggen så kan man se sig själv i spegeln..  Men det är superläskigt att ta sig ner på golvet igen så då väljer man att lägga till ett illvrål så kommer nån och hjälper en... 
Signaturmelodier...

2013-09-27 - 08:37:19 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Måste bara berätta..
Jag sitter och ger mollie ersättning i soffan (hon ligger breve mig) myser i lugn och ro.. så hör hon signaturmelodin på babar!!!! 
Hon reser sig så fort hon kan, släpper flaskan i farten och ska bara se tv:n till vilket pris... 
Vilken jäkla osis att det var slutmelodin 😖 
Mollie blir alldeles förtvivlad och börjar gråta ock skrika... Hahaha, sötpropp! 


Mollie har fått en...

2013-09-26 - 08:50:03 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
... inomhushjälm!! 
Trodde aldrig jag skulle köpa det eller ens tänka tanken, men det är för hennes eget bästa. 
Allt har gått så fort, från att sitta på plats och inte kunnat ta sig nånstans till att ställa sig mot möbler och va överallt på bara 3veckor. 
Detta har gjort att lilla madam blivit kaxigare än hon behärskar och hon druttar i hela tiden. Huvudet har fått mest stryk så jag vågar inte ha henne utan hjälm nu 😳Hon ser så rolig ut och jag kommer nog aldrig vänja mig vid den här synen... Jag får tänka att det endast är en kort period och ett nödvändigt ont! 

Höstens charm...

2013-09-25 - 07:06:37 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Idag är nog första morgonen jag synar frost på taken, nu är det verkligen höst... Men jag tycker om hösten, allt är himla vackert och mysigt. Och vi har haft turen att ha väldigt vackra höstdagar hittills... Så tummen upp för det.
Mindre roligt är väl alla sjukdomar som värkar frodas så fort det blir kallare.. 
Vi är hemma och förkylda nu och jag är helt säker på att det inte är sista ggn.

Idag ska jag fortsätta ommöbleringen, tog samtidigt tag i förrådet där vi bara tryckt in allt skräp så jag såg till att sätta mig i mer jobb 😄 blir bra när det blir färdigt... 

Kram på er! ❤

Egentid?

2013-09-24 - 20:06:55 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Mollie är inne i nån knasig period och är skit svår att lägga för natten, hon ska alltid knöla och böka näst intill en timma innan hon somnar... 
Jag har svårt att tro att det skulle bero på att hon INTE är trött då hon endast sover en gång på dan och är aptrött vid 18 redan... 
Det går väl över som allt annat ;) 

Nu äntligen sussar hon sött ❤
söndagsnöjen...

2013-09-22 - 09:41:00 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Dagen kommer bestå av shopping av mat, bra-att-ha saker och barnsäkerhetsgrejer.

Vi ska måla om lilla toaletten och fixa i ordning, när man kikar runt och försöker hitta inspiration inser man hur mycket olika stilar och funktion det finns. Det är mycket man behöver tänka på :) så får se hur man får till det. Jag har ingen direkt känsla för inredning, fast jag tycker det är kul...

åter till rutiner...

2013-09-19 - 09:57:00 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Kan vi ha sån tur?
Mollie har haft bökiga dagar, mycket gnäll och inte ätit som hon ska. Det växer fram små bissingar ser man men dom har inte spruckit igenom tandköttet ännu. Kan det va boven?
Idag åt hon för första gången på länge sin flaska till förmiddagsvilan, jag är så lättad... Håller tummarna för att det har vänt nu.
Eftersom lillfia inte har så mycket att ta av när det kommer såna här saker så blir man extra vaksam... kommer aldrig ihåg att jag oroade mig på samma sätt med Maja,.. men så va hon ju välgödd oxå ;)

NU ska här sättas igång operation ommöblering av övervåning. Eftersom det inte går så fort att möblera om med två barn i hälarna, så förbereder jag mig på att det kommer ta tid :)

Ha en härlig höstdag! <3

oväder..

2013-09-18 - 13:21:00 [ bebis... ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
just precis i skrivandets stund haglar det och åskar.... galet!


 
 
Jag hade tänkt ta med mig lillfisen och handla innan vi hämtar Maja bus på förskolan, men hoppar nog det och handlar ikväll istället när tommie kommit hem.
Vädret är verkligen jätte knasigt, för en vecka sen sprang barnen omkring i t-shirt på förskolan och nu får dom ha höstjacka och mössa :/ det vänder fort i speedway som man säger :P

 

träningsvärk...

2013-09-18 - 10:32:00 [ ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
går jag runt som en gammal kärring idag och har ont i hela kroppen!

Igår testade jag Indor walking för första ggn och det var jätte kul.
Är otränad till max så jag hade full koncentration på att bara ta mig igenom passet med någorlunda puls och utan break. Jag lyckades! :) Så jag ska lätt göra om det.
                                                                                                      
 
                                                                                                          
 
Tränade ihop med min vän Sabina och hon tyckte eftersom IW tränar mest nedre delen av kroppen skulle vi köra lite armar på gymmet innan :) Det känns idag kan jag säga. Finns nog ingen kroppsdel som inte värker, haha!!

För ett tag sen började jag få nån annan sorts smärta fram i smalbenen och på insidan. Detta har jag tyvärr inte lyssnat på utan avfärdat det med att det säkert är träningsvärk och att det snart försvinner. Idag har jag fortfarande ont, det blir så klart värre vid träning men det gör lixom ont hela tiden.
Sabina trodde att det kunde va något med benhinnerna så jag har googlat runt lite och det låter som att det är nått i stil med benhinneinflammation :/ Har nu bestämt mig för att försöka behandla det själv så jag har ordinerat mig vila och voltaren gél ;)
 
 
                                                        
                                                                   
 
 
 
 ståträning och tandvärk..

2013-09-17 - 11:24:00 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
se där jah... Nu har lillkorven lärt sig ställa sig upp i sängen! Hon verkar överlycklig över sitt påhitt och totalvägrar lägga sig...

Söööötpropp!!!

återblick och sammanfattning!

2013-09-16 - 11:20:00 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
När jag började blogga här för snart 5år sen hade jag precis träffat mannen med stort D ;) jag jobba, plugga och levde som en ungdom...

* Vi flyttade ihop december -08 i Tommies 2:a, vi körde all in som sambos och gick igenom blod, svett och tårar.

* December 2009 flyttade vi till en 3:a
 
* Januari 2010 fick vi ett glädjande besked, vi väntade vårt första efterlängtade barn... och livet kom att handla om denna lilla krabat. Under graviditeten tänkte man inte på något annat, man planera, fixa och dona... Allt för att bebisen skulle få det så bra som möjligt! Den tiden levde man i ett lyckorus å sprang på rosa moln... okey sprang e väl å ta i, jag vagga mest fram å stonka å bonka :P men lycklig va jag!

* Augusti -10 kom vår fina Maja till världen
 
           

* Maj -11 började jag jobba som habiliteringsassistent på ett gruppboende.

* December -11 flytta vi till en större lgh i samma trappuppgång

* April -12 fick vi veta att vi väntade ett litet troll till :) wiiiie, Maja skulle bli storasyster!! <3
 
* December -12 föds vår fina Mollie.

Och här sittar jag nu med två helt fantastiska flickor, stor lgh och en man som bara jobbar ;) nej då, skämtosido. Man kan väl sammanfatta att jag lever ett härligt Svenssonliv, precis som jag vill ha d!
 
 

tagen på bar gärning...

2013-09-16 - 09:21:00 [ Mollie ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
se där jah... Nu MÅSTE grinden upp!
Men visst e hon söt när hon ser så där oskyldig ut ;)

https://cdn1.cdnme.se/824738/6-3/img_1410_5236b067e087c362d5130624_thumb.jpg

söndagslugn

2013-09-15 - 11:09:00 [ Familjen ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Hela familjen tar det piano.
Det är regnigt och grått ute, jag känner egentligen bara för att sitta ihopkurad i soffan idag men väljer att ta tag i lite måsten istället.

Mollie växer, och idag fick jag leta fram kartongen med lite större kläder som jag sparat efter Maja. Tiden går verkligen fasligt fort och man vill ta vara på varje sekund.
För övrigt så har lilltrollet börjat krypa runt som en tok å reser sig mot allt! Så nu börjas operation barnsäkerhet... Det blir nog inte mycket kvar till inredning.. och alla "lås" och "skydd" som ska upp är mer än barnsäkert ;) så vi kanske får leva som hedenhös...
 
Nu ska jag ta tag i klädhögen...
 

Zumba!!!

2013-09-13 - 10:03:16 [ Träning ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Ja igår testade jag på Zumba nere på Nordic. Jesus!!

Det var superkul, men taktkänslan och kordinationsförmågan är inte på topp.
Jag är den som helst ställer mig längst bak så ingen ska se mig, fnittrar å lägger av så fort d blir lite pinsamt. När ska man sluta va så larvig? 
Men jag har bestämt mig för att jag inte ska ge mig den här ggn, när annars ska jag lära mig lixom!
 
 

lyckliga barn...

2013-09-13 - 08:08:00 [ Maja ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
..hade vi igår, då vi äntligen fick ihop den fina el-bilen som Maja fick i födelsedagspresent för snart en månad sen.
Det fattades massa delar så efter många om och men så fick vi bilen komplett.

 
Självklart fick lillsyrran testa också!
 

mycket har hänt...

2013-09-12 - 15:50:37 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
..sen sist, så klart!
Jag har hunnit få två helt fantastiska barn. Bytt ut...hm... ja d mesta faktiskt, förutom mannen ;)

Vet inte vart jag ska börja för att återberätta allt. men det kommer småsnuttar lite då då så håll utkik ;)


Åter in i bloggvärlden!

2013-09-11 - 09:30:51 [ Allmänt ] [ Kommentarer (0) ] [ Trackbacks () ]
Har tänkt länge att jag ska börja blogga igen, då det finns mycket jag vill ventilera och skriva ner. Dels för att det finns saker i min vardag som jag vill dela med mig av till andra och som jag tror kan göra en positiv inverkan men också för att jag vill kunna gå tillbaka och läsa. Man glömmer juh så fort tid och rum!

Den här bloggen trodde jag inte fanns kvar längre, men så blev jag påmind av min kära vän Linda och efter liten sökande sitter jag nu här igen. <3 Härligt! Det är över 3år sen jag gjorde något avtryck här inne så det finns säker mycke roligt att läsa från tidigare ;)

Enjoy!!


RSS 2.0

Design by Linda